Cuma, Mart 13, 2015

Kar Tatili Abant

Nisan 1.5 yaşındayken tanışmıştı Abant ile :) O zamandan sonra bir kere daha gitmiştik. 3.5 yaşındayken. Kafasına kazındı tabi. Onun derdi karda istediği gibi oynamak olsa da aynı zamanda 2-3 gün otelde anneannesi dedesiyle kalmak da çok hoşuna gidiyor.

Bu kış başı başladı, dede kar yağınca Abant'a gideriz dimi demeye. Dedesi de 15 tatilde gideriz demiş, anlaşmışlar. Hep birlikte düştük yola.

Daha önce gitmeyenler için Abant, 1196 hektarlık bir alanda Doğal Tabiat Parkıdır. Bu alanın 125 hektarını tam ortada bulunan heyelan set gölü olan Abant Gölü kaplar. Çam ormanlarıyla dolu bu park temiz havası, şehire bu kadar yakın olup, sessiz kalmasıyla insanı şaşırtıyor. Günübirlik gitmeye de uygun bir yer olarak tavsiye ederim.

Daha önce gittiğimizde Taksim International Otel de kalmıştık. Park alanı içinde iki otel bulunuyor. Biri Büyük Abant Oteli diğeri de Taksim International. Büyük Abant'ın ayrıca gölün karşısında Köşk Otelleri de bulunuyor. Taksim International'ın göl manzaralı odaları gerçekten mükemmel bir manzaraya sahip. İki otele de gitmiş biri olarak Büyük Abant Oteli mutfağı ile gönlümü fethetti diyebilirim. 15 tatil olduğu için otel tam doluydu. Kahvatılar, akşam yemekleri gerçekten muhteşemdi. Akşamları canlı müzik, çocuklar için oyun odası, animatörler eşliğinde sinema saatleri vs. bulunmakta. Hele dışarıda da kar varsa çok keyifli. Burası aynı zamanda balayı için de çok rağbet görüyor. Hatta annemle babamın da balayı mekanı burasıymış.

Baharda da yeşilin, sarının, kırmızının her tonu var burada, fayton gezisi, sucuk ekmek, ATV ile doğa sporu, göl bisikleti kısacası haftasonları için yaz, kış farklı bir alternatif. Gitmediyseniz gidin. İstanbul'a çok yakın. Benden söylemesi :)

















Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages - Menu

Popular Posts

Mothers hold their children's hands for a short while, but their hearts forever...