Pazar, Ocak 30, 2011

2 ye 2 kala

2 ye 2 kala neler oluyor hayatımızda. Nisan memeyi bıraktı. Uykusu düzene girdi. Kendi kendine uyumayı öğrendi. Kelimelerine ise her geçen gün yenisi ekliyor. İkili cümlelere geçti. Baba gitti. Anne geldik.Baba,anne aç gibi kısa cümleler kuruyor. 2 yaşa az kalmasıyla huyları da değişiyor. Yapmak istediği bir şeye engel olursanız gittt diyor. Giyinip soyunmaya merak sardı. En ufak fırsatta arkamı dönüyorum bakıyorum eşofman, çoraplar çıkmış, dolabı yere inmiş, o şort giyiliyor bu tayt çıkarılıyor. Ben de ellemiyorum ama evler sıcak olsa da nede olsa kış. Çok uzun süre çıplak bırakamıyorum. Öyle böyle ikna ediyorum giyinmeye. Nisan insanlarla iletişim kurmayı çok seviyor. Özellikle yabancılarla. Onlara bakışları bile değişiyor etkilemek için :) Babasıyla bir oyun yaratttı. İsmi Dilla. Salondaki tekli koltuğun etrafında dönerek Nisan önde babası arkada koşuyor. Koşarlarken de Dilla Dillaaaa diye bağırmaları gerekiyor çünkü bu oyunun kuralı bu :) Nisan poposuna isim taktı ve tabi o bölgeye bobop diyor. Bobopum diyor :) Senin benim gibi kavramları öğrendi. İsmininin sonunu söylüyor kendine san san diyor. Teyzesinin adını öğrendi andan diyor handan yerine. Orda, burada ,şurada, içeride gibi kelimeleri biliyor. Seçim yaptırdığımda birşey için şu diyerek seçiyor.Yemeklerini kendi yiyor.
Geçenlerde nautilusteki kitap fuarına bakalım dedik. Aradıklarım yoktu. Olsa bile internetten pahalıydı. Ucuz olur düşüncesiyle gidecekseniz tavsiye etmem.
Oyun grubumuzda Defne Nil 2 yaşına girdi. Kendisine nice mutlu yaşlar diliyoruz. Sağlıklı, mutlu ailesiyle uzun bir ömrü olsun.




4 yorum:

Unknown dedi ki...

Maşallah , emziği bırakması ne güzel.Dişleri ve damak gelişimi daha bir güzelleşecek şimdi...

Makeupbyfun dedi ki...

Yalancı emzik değil ama biz hiç emmedik yalancı emzik.Anne memesi bıraktığımız :)

Deli Anne dedi ki...

Şimdiden nice güzel yaşlar olsun Nisan'a.. ve maşallah bayağı bir hamle yapmış o küçücük hayatında.. memeyi bırakmış, uykuyu düzene koymuş, kendi giyinip kendi soyunmuş, yemeğini bile kendi yemiş.. e daha ne olsun:)

Makeupbyfun dedi ki...

Evet Deli anne bende bu kadar kısa sürede herşeyi üstüste yapmasına şaşırıyorum. Küçük dünya :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages - Menu

Popular Posts

Mothers hold their children's hands for a short while, but their hearts forever...