Pazar, Ocak 16, 2011

Emzir me(me) den haberler...

12 gün olmuş Nisan memeyi bırakalı pardon pardon çocuk bırakmamıştı anne bırakmıştı :) Onun için çok büyük bir adım olduğunu düşünüyorum. İlk gecelerde buhranlı geçen ağlamalar artık yerini küçük mızırdanmalara bıraktı. Bu arada sesi bile kısıldı. Bir kaç gün kısık gezdi. Şimdi yanına uzandığımda başta direnip sonra biraz oynayıp, kıvrılıyor yanıma. Kolumu üzerine atıyor boynuna gelecek şekilde ayarlıyor. Uyuyana kadar kolumu çekmeme izin vermiyor. Çok sevimli, çok tatlı :) annesinin balı...
Uyku saatlerimiz 22:00 lerden 00:00 lara kadar kaysa da gece de 1-2 kez uyanıp, yanına uzanınca geri dalması her şeye bedel. İlk zamanlar madem meme yok ben de hiç bir şey yemiyorum der gibiydi ama şimdi eskisinden bile daha kolay yemek yediriyorum.
Bu arada biz yılbaşında burada yoktuk. Döndüğümüzde Nisanı çok güzel iki yılbaşı kartı bekliyordu. Biri kıymetli bıdda bıdda mız namı diğer DefneNil imiz :) Biri de sarı şekerimiz EgeBahar dan geliyordu. Her ikisine de çok teşekkür ediyoruz. İleride Nisan bu kartları başkalarına gösterip ben daha 2 yaşında bile değilken yılbaşı tebriği alırdım diye anlatıcak :)

Nisan tam bir bayan mimik oldu. Gözleri burnu ağzı ayrı oynuyor. Bir şeyler anlatırken kelimeleri söyleyemediğinde olanca gücüyle yüzünü kullanıyor. Çok da şirin ve komik oluyor :)

5 yorum:

Hatice Ün dedi ki...

tatlı kuşum benim!mimiklerini yerim!

Deli Anne dedi ki...

zor kısmı atlatmışsınız şükür.. darısı zamanında bizim başımıza.. o mimikler de çok fena ayrıca:)

Makeupbyfun dedi ki...

Korktuğum kadar olmadı aslında Deli Annem inşallah sizin de zamanında rahat bir bırakış olur. Hatta kendiliğinden yavaş yavaş bırakırsa size de sıkıntı olmaz umarım. Sevgiler...

anne kaleminden dedi ki...

biraz hüzünlü oluyor bu bırakışlar. her ne kadar anneler başlatsa da gene de duygusal bir terkediliş mi hissediliyor ne desem insanı hüzünlendiriyor :))

Makeupbyfun dedi ki...

Evet canım başta çok vicdan azabı çekiyordum ama baktım ki bu onun için daha iyi olucak. Artık bütün korkularını meme ile gideriyordu. Kendine güveni gelmeye başladı. 22 ay bırakmak için hiç de hüzün gerektiren bir süre değil anladım :)
Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages - Menu

Popular Posts

Mothers hold their children's hands for a short while, but their hearts forever...