Salı, Kasım 29, 2011

Kreşe başlangıç, atlı karınca, filin banyosu


Bayram öncesi deneme derslerine gitmiştik bayram dönüşü de kesin başlangıç yapıcaktık fakat bayram sonu hastalığı yüzünden geciktik ve ancak bugün başlayabildik. Okula sevinerek gitti. Anne beni oyda bıyakma dedi giderken. Ben seni bırakmıycam, sen oynarken sana süt alıp, gelicem dedim. O zaman bir çay iç ondan sonra git dedi. Önceki gidişlerimizde bana çay ikram edildiği aklında kalarak bu bahaneyi uydurdu sanırım ama dediği gibi yaptım. Zaten içeri girer girmez öğretmenleri paltosunu çıkardı, ayakkabılarını değiştirdi ve arkasına bakmadan merdivenlerden çıktı gitti. Ben yine de kızımı dinledim bir çay içtim ve eve döndüm. Yarıma doğru almaya gittiğimde çoktan yemeğini yemiş tekrar oyuna çıkmıştı. Keyifle geldi yanıma sarıldı. Dönüşte biraz bahçede kaydı ve bana yaptıklarını anlatmaya başladı mutlu mutlu. Boyama yaptıııııkkk, hamuy yaptıııııkkk, ben seni çizdim dedi. Konuşa konuşa geldik eve, elinin üstünü gösterdi. Gülen bir yüz. Kim yaptı bunu dedim. Abla öğretmen yaptı dedi. Yine gideriz dimi anne dedi sonra demek ki memnun, demek ki fazla zorlanmıycaz...

Bu ara gündüz uykusuna direncimiz çok fazla. Anneannesindeyken neredeyse hiç uyumuyor artık. Evde benim zorumla o da binbir dil dökerek. Bana anne ben uyumak zoyunda değilim, uyku zamanı diil, oyun zamanı diye karşılık verir oldu. Gündüz uykusunu bırakmakta istemiyorum. Bakalım belki geçici bir inattır.

Hafta sonu tek başıma kadıköye inme zamanı buldum 1 saat kadar. Öyle bakınırken bu atlı karınca gözüme çarptı çevirince müzik kutusu gibi çalıyor ve dönüyor. Ben Nisan'ın çok beğeniceğini tahmin ediyordum ama elinden bırakmıycağını da düşünmemiştim :)



"Filin banyosu" bizim evde coşkuyla karşılandı. Bir kar masalından sonra harika bir animasyon kitap daha. Sizi de içine alan sımsıcak bir hikaye. Güneşe dokunabildiğiniz, yaprakları, kelebekleri, kuşları uçurabildiğiniz bir eğlence. Ipad ve iphone kullanıcıları AppStoredan ücretsiz edinebilirler. Şimdiki çocuklar çok şanslı demiş miydim? :)



3 yorum:

hatice ün dedi ki...

hayırlı olsun yeni yuvanız!

ozguranne dedi ki...

şimdi gördüm:) teşekkür ederim ne kadar güzel bir yazı:D

nisankaraahmetoglu dedi ki...

Tesekkur ederizzz ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages - Menu

Popular Posts

Mothers hold their children's hands for a short while, but their hearts forever...