Pazartesi, Ekim 27, 2014

Çırağan Palace Kempinski ile Çikolata Workshop'u

Çırağan Palace Kempinski ailesi ile tanışmam bumerang deneyim günleri ile olmuştu. O akşam o kadar güzel ağırlamışlardı ki Sayın Cansu ve Çiler Hanım bizleri bu vesile ile birlikte anne çocuklu çikolata workshopuna imza attık. #bloggermumsandkidschocolateworkshop
Organizasyonun tarihine ve içeriğine bir ay önce karar vermiş ve iki taraflı heyecanlı bir bekleyişe girmiştik. Onlar için de bizim için de bir ilk olucaktı bu workshop. Çocukların da katılacak olması ayrı bir heyecan katmıştı.
Veee 18 Ekim Cumartesi günü geldi çattı. 5 anne ve 5 çocuk saray mutfağında hazır ve nazırdık.
Cansu Hanım bizi bütün inceliği ve her şeyi en ince ayrıntısına kadar hazırlamış olarak karşıladı. Nisan'a saraya gideceğimizi söylediğimde ilk tepkisi anne kraliçe de olucak mı? oldu :)
Zaten içeri girdiklerinde kendilerini kaybettiler. Burası nasıl bir yer? Ne kadar büyük? Ne kadar parlak dercesine hepsinin gözleri açılmış ve o ihtişamlı merdivenler hemen çıkılıp, inilmeye başlanmıştı. Bir ara bahçede aldılar soluğu. Uçsuz bucaksız hissi veren o denize nazır mermerlerde koşmaya başladılar. Çocuk olmak ne güzeldi.
Herkes hazır olunca etrafı gezmeye ara verip, mutfağa girdik. Şeflerimiz Servet Kanat ve Feride Koparan bizleri güler yüzleriyle karşıladılar. Ekip ve ekipmanlar hazırdı. İlk iş küçük şeflerin önlük ve şapkaları takıldı. Sonra hep birlikte hepimize özel ayrı ayrı hazırlanan malzemelerimizin başında yer aldık. Şefimiz çikolataların özel ısıtıcılarda nasıl eritildiğini, eridikten sonra 32-33 dereceye kadar soğutulmasının beklenmesi gerektiğini ve daha sonra kalıplara boşaltılacağını. İç kremasının nasıl hazırlandığını ve poşetler yardımıyla kalıplara dökülen çikolataların içinin nasıl doldurulduğunu adım adım uygulamalı gösterdiler ve bizim kadar çocuklarda birebir bu olaya katıldılar ve hep birlikte çok eğlenceli bir gün geçirdik. Soğumaya bıraktığımız çikolataları da hep birlikte afiyetle yedik.
Eğitimimizin sonunda anneler ve çocuklara ayrı ayrı hazırlanmış sertifikalarımızı aldığımız gibi bu günü hatırlatacak armağanlarla bizleri uğurladılar.
Özenle hazırlanmış lezzetli ikramlıklardan tutunda mutfağın soğuk olmasından şikayet eden miniklere  özel ısıtıcı getirmelerine mi ve ısıtıcı gelene kadar ceketlerini onlara giydirmelerine mi teşekkür ediyim yoksa yorulduk dediklerinde sandalyelerin gelmesine mi bilemiyorum.
Bir tek şunu biliyorum, iyi ki bir araya geldik. Bu özenli gün için Halkla İlişkiler ailesi Sevgili Cansu  Baş ve Çiler İlhan Hanıma Yemek Direktörü Steffen Opitz'e Şeflerimize ve emeği geçen tüm çalışanlara sonsuz teşekkürler.
Sıra günümüzün nasıl geçtiğinde...
















































2 yorum:

Noni dedi ki...

Füsuncuğum hızınıza yetişilmiyor valla süpersiniz maşallah diyorum :) Bu arada fotoğraflar harika çıkmış, çocukların çikolatayı yemelerine bayıldım valla canım çekti Allahtan elimin altında çikolata vardı ben de onu kemiriyim bari :) Çok öpüyorum canım, iyi hafta sonları...

Makeupbyfun dedi ki...

:) Ne güzel senden bunları duymak teşekkür ederiz canım benim...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages - Menu

Popular Posts

Mothers hold their children's hands for a short while, but their hearts forever...