Pazartesi, Ekim 12, 2015

Sanat Kili

Bugünlerde ülke, gündem, siyaset adı altında yapılan ayrımcılık, çirkin saldırılar kayıtsız kalamayacağımız kadar üzücü ve bölücü. İnsanda gelecek kaygısı ve güvensizlik duygularını arttırıyor. En çok da çocuklarımızı nasıl bir dünya bekliyor soruları kafada bitmiyor.
Onlara neyi ne kadar nasıl aksettirmeli insan kestiremiyor. Ne çok izole olmalılar, ne de çok içinde ama tek bildiğim bir şey var çok okuyup, çok öğrenmeliler. Çok gezip, çok farkında olmalılar. Bunun içinde onları sanata, bilime, spora boğmalıyız. Her şey imkan meselesi demeyin. Etrafımızda son yıllarda hiç olmadığı kadar çocuklara yönelik aktivite var. Birazcık araştırmak yeterli.

Haftasonları Ekim ayı boyunca Kozzy Alışveriş Merkezinde saat 15:00- 17:00 arasında  "sanat kili" çalışmaları yapılmakta. Nedir bu sanat kili? Polimer kile benziyor fakat fırınlanmıyor. Oyun hamuru gibi renk renk. Şekil verdikten sonra gittikçe katılaşıyor ama çok hafif bir hal alıyor. Nisan Sevimli Maymun Atölyesine katıldı ve çok sevdi. Oyun hamuru yerine artık bunlardan alıcam. İnternette de bir çok video paylaşılmış. Bakarak da yapmak mümkün.








Ekim ayı Kozzy Çocuk Kulübü programı çok güzel. Eğer yolunuz düşerse diye paylaşmak istedim.



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages - Menu

Popular Posts

Mothers hold their children's hands for a short while, but their hearts forever...