Cuma, Temmuz 23, 2010

16. ay, Ninenin bahçesi ve bir küçük yaramazlık

23.07.2010 Cuma


Nisan 16 ayın içinde. Bu sıralar burnu çok hassaslaştı. Şöyle ki en ufak kötü kokuda öğürüyor. Uzaktan rüzgarla şöyle gelse bile. Geçenlerde yolda giderken pusetinde öğürmeye başladı. Çimleri biçilmiş bir bahçenin kenarından geçiyorduk. Sıcakla birleşip, ağırlaşan çim kokusu ona kötü geldi ki ben ohh ne güzel diye burnuma çekiyordum o sırada :) Bunun haricinde bebek oyuncaklara çok ilgisi var. Evden çıkarken mutlaka bir tanesini yanına alıyor ama oyuncak ayı vs. değil bildiğin et ya da bez bebek olucak. Onu arabada kucağında tutuyor ve ara ara öpüyor. 
" Aç, aç" favori kelimesi. Arabayı parkediyoruz. Daha ben arabadan inip, onu almaya hazırlanırken aç, aç diyor bana ve arka arkaya söylemeyi seviyor. Eskiden sabahları erken uyandığında yataktan inince kendi gezinir, oyuncaklarıyla oynardı. Ben de uyumasam bile biraz daha uzanırdım. Şimdi kendisi kalktığı an da elimden tutup, çekiştiriyor. Kalkmazsam ağlıyor.  En memnun olduğum kısım. Birden gelip, sarılıp öpmesi ama neresi olursa bacağım, kolum, yanağım farketmiyor, çok tatlı :) Kendisi çok oynak oldu. En ufak tempo sesi duyduğunda başlıyor sallanmaya, dönmeye, ayaklarıyla ileri geri figürler yapmaya. Bunların dışında hadi gidiyoruz dediğim zaman ayakkabılarını arıyor, ortadaysa alıp, getiriyor. Eğer ortada yoksa eğilip yerlere bakıyor ve elleriyle yok işareti yapıyor. Bunlar ilk aklıma gelen gelişmeler...


Bu hafta Nisan'ın ninesi ve benim babaanneme gittik. Bahçe katında oturuyor, demişimdir. Nisan orada özgürce gezdi, tozdu. Bahçede duran kaydıraktan önce çekindi, kaymak istemedi. Sonra tahmin edin bakalım ne oldu? Evettt bildiniz, her zaman ki gibi beni bıktırana kadar kendini çıkarttı kayıcam diye. Aman o mutlu, ben mutlu, varsın hava sıcak olsun, varsın yapış yapış olalım :) 


Nautilus' de 5 Temmuz- 5 Ağustos arası Yaz Şenliği adında hergün belirli saatlerde aktivitelerin olduğu bir program düzenlemişler. Nisan da arkadaşlarıyla bu şenliğe katıldı. Balondan köpek yapan amcayı ilgiyle izlediler.


Ayrıca dün akşam Nisan ilk yaramazlığını yaptı. İlk yaramazlık derken birşeyleri yırtma, çekmece boşaltma gibi şeyleri artık yaramazlıktan saymıyoruz. Onları günlük rutin egzersizler olarak bünyemize kattık :) Kendisi artık koltuk, sandalye ne varsa çıkabildiği için bilsisayar masasındaki cd kalemini almış ve ben içerideyken parkelere resimler yapmış. Allahtan bulaşık deterjanıyla çıkarabildim :) İşte bu da kanıtı!



4 yorum:

Adsız dedi ki...

aaa koku olayi cok enteresanmis Fusuncum.
hassas bocegim benim :)

Makeupbyfun dedi ki...

Sorma canım bir değil birçok örnek var artık eminim.

anne kaleminden dedi ki...

cd kalemini çıkarmak çok zor, neyseki çıkmış :) doğayla içiçe bir gün geçirmiş çok şanslı ve çok tatlı nisan bebek :))

Makeupbyfun dedi ki...

Evet çıkmaz diye korktum ama çıktı.Çok teşekkür ederim canım

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages - Menu

Popular Posts

Mothers hold their children's hands for a short while, but their hearts forever...