Pazar, Temmuz 04, 2010

Geldik, geldik...

04.07.2010 Pazar

30 Haziran saat 13:30 uçağıyla İstanbul'a geldik. Doğru anneanneye gittik. Hasretle kucaklaştı bizimkiler :) Akşama doğru bizimkinin gayet yerinde olan keyfine limon sıkıldı. Sanki ateşi var gibi allah allah derken hakikaten ateşlendi. Eve dönerken uykudan kaldırdık diye sanırım, çıkardı vs... Zaten hasta gitmiştik tatile, döner dönmez ne bu şimdi dedirttirdi bize. Eve geldik ateş 39 fitil verip, uyuttum. Gecesi ateşli, yarı uykulu geçti. Sabah hala ateşi düşmediği için soluğu hastanede aldık. Kan ve idrar tahlilleri yapıldı. Daha önce 2 kere İYE geçirdiğimiz için ilk ondan şüphe ediliyor. Neyse ki kan ve idrar temiz çıktı. 2 gün ateş düşürücü kullanın, geçmezse tekrar gelin tavsiyeleriyle döndük evimize. 2 gün mahvolduk 40 dereceyi gördük ama 2 gün sonra geçti. 2 üst, 2 alt azı dişlerimiz fındık büyüklüğünde kabarmış. İştah sıfır. Sadece anne sütü, anne bitti!


Dönüşte biraz erken vardık havaalanına. Uçağımızı beklerken Nisan gönlünce eğlendi.






Nisan nerdeyse 16 aylık olucak bu aralar dili çözüldü. Artık anne, baba, dede, mama, meme, Ayşe (Ayde), Derya (Derda), Ebru (Epru), çiçek (şişek), teşekkür, cici, abla, gel, ver, al, bak gibi kelimeleri söylüyor. Hastalıklar hep üstüste gelince gelişimine dair aktivite yaptırmıyorum epeydir. Geçenlerde kaptan kaba mercimek aktarmayı gösterdim. Çok başarılı olmasada en az yarım saatini bununla ilgilenmekle harcadı. Nisan için sıkılmadan uzun bir süre :) 
Tatilde sokakta oynamaya çok alıştı. Şimdi de evde kendi kendine oynamıyor, canı sıkılıyor, dışarı çıkmak istiyor. İşimiz iş :)


6 yorum:

ayşegül dedi ki...

hoşgeldinizzz :)

nisana çok geçmiş olsun,şimdi daha iyidir umarım.
çok tatlı ama,benim kız gibi kıvırcım oda :) çok öptüm tombiş yanaklarından.
sevgiler...

Makeupbyfun dedi ki...

Sağol canım hoşbulduk. Geçti çok şükür. Çok teşekkür ederiz. Ben de öperim kıvırcık kuzumu :)

mine dedi ki...

hosgeldınız..cok gecmıs olsun..
sevgiler

Makeupbyfun dedi ki...

Teşekkürler Minecim hoşbulduk :)

anne kaleminden dedi ki...

önce soyisim tanıdık geldi, bloga bakınca "nisan" da eklenince acaba mı dedim, karadenizi ve eşini görünce taşlar yerine oturdu. çok sevindim siz olduğuna :))) şahsen tanışmasak da sıkı takipçinizim artık :))))

Makeupbyfun dedi ki...

Sevgili anne kaleminden, ne hoş bir tesadüf ve karşılaşma. Hemen eşime sordum, sizden bahsetti. Çok memnun oldum. Artık ben de sizin takipçinizim demek ki :) Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages - Menu

Popular Posts

Mothers hold their children's hands for a short while, but their hearts forever...