Cuma, Nisan 18, 2014

Amsterdam Notları 3 - Müzeler, Şehir, Parklar

Amsterdam'ın sokakları bile başlı başına müze gibi. Zamanda kısıtlı olunca o müze senin bu müze benim gezemedik tabi ama oraya kadar gitmişken en çarpıcı müzelerden biri olan ve bir çok Rembrandt tablosunu barındıran Rijksmuseum Devlet Müzesi binasını görmeden dönmek olmazdı. Bu müze 1400-1900 yılları arası 5000 civarı tablo barındırıyor. Binanın tarihsel görüntüsü ise muazzam.

Bir diğer gezilmesi gereken yerlerden biri ise Heineken Bira Fabrikası. Burasının özelliği biranın yapılışının adım adım gösteriliyor olması. Bizim vakit nedeniyle gezmemiz mümkün olmasa da gittik yerini öğrendik :)

Kanalın kenarında adeta bir otel gibi büyük bir casinoları var. Ayrıca Vondelpark adında 1865 den bu yana muhafaza ettikleri 47 hektarlık bir arazide yer alan parkı da gitmişken görülmesi gereken yerlerden.
Onun dışında bol bol sokaklarda kaybola kaybola turlamak gerek. Şehir haritası elinizde olduğu halde zorlanabiliyorsunuz ama şehirin D şeklindeki yerleşimi sizi aynı noktaya bir şekilde getiriyor.

Biraz da buralardan görüntüler var buyurun...

























4 yorum:

Unknown dedi ki...

Ne güzel bir gezi olmuş benimde görmek istediğim bir çok yer var :) bak mesela bu gezdiğin yerler şu an görmek istediklerimin arasına girdi :)
Sevgiler

Makeupbyfun dedi ki...

Kesinlikle gidilesi ve görülesi yerler :) Sevgiler...

Hatice Ün dedi ki...

Muhtesemmm

Hatice Ün dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages - Menu

Popular Posts

Mothers hold their children's hands for a short while, but their hearts forever...