Çarşamba, Nisan 30, 2014

Oyuncak Seçimi Anket Sonuçları ve Bizim Favorimiz

Daha önce sizlerle Voimio.com’un, çocuğunun eğitimine ve gelişimine destek olacak doğru oyuncakları arayan ebeveynler hakkında yaptığı anketi paylaşmıştım. Yapılan çalışmalar sonrasında elde edilen sonuçlar oldukça ilgi çekici. En aşağıda ise anket sonuçlarının derlenmesiyle hazırlanan infografiği görebilirsiniz.

Çocuğumuz dünyaya geldiğinde veya yeni yaşına girdiğinde tanıdıklarımızdan, aile eşrafından gelen hediyeler bazen koskaca bir odayı doldurabilecek çoğunlukta olabiliyor. Bazı durumlarda da küçük çocuklarımız abilerinin, ablalarının oyuncaklarıyla idare edebiliyorlar. Bu, o kadar uzun zamandır süre gelen bir durum ki belki de çoğu ebeveynin çocuğunun gelişimi için doğru oyuncağı seçmekte zorlanmasının asıl sebebi olabilir.

Anket sonuçlarından yola çıkarak şunu da görebiliyoruz. Genel olarak ebeveynler 0 – 2 yaş grubu çocuğu için alacağı oyuncak hakkında yoğun bir araştırma yaparken, 2 yaş sonrasındaysa bu araştırmanın yerini yavaş yavaş çocuğun isteği almaya başlıyor. Bu noktada artık çocuklarımızın kendi isteklerinin oluşması, istedikleri her oyuncağın onların gelişimi için uygun olacağı anlamına gelmemeli tabii.

Kız çocukları için fazla oyuncak alınmıyor olması ise ayrıca incelenmesi gereken bir konu. Son dönemlerde daha fazla erkek çocuk mu doğuyor? yoksa kız çocukları daha az oyuncak ile mi devam ediyor? Veya kız çocukları aldıkları oyuncaklara daha iyi bakıp, sıkılmadığı için yeni oyuncak ihtiyacı daha mı az oluyor? Bu konuda sizin de yorumlarınızı merak ediyorum.

Son olarak anketteki verilere göre ebeveynler daha önce internet üzerinden yaptığı alışverişlerde yaşadığı kötü tecrübelerden dolayı daha çok mağazaya giderek oyuncak almayı tercih ediyorlarmış. Yanlış ürün, eksik, kırık veya arızalı ürün gönderilmesi, sonrasında bu ürünün iade vb. Gibi işlemlerinin zorluk çıkartacağını düşünülmesi nedeniyle olabilir. Sanırım bu konuda ebeveynlerin güvenini kazanacak bir markaya ihtiyaç var.




Ankete göre kız çocuklarına az oyuncak alınıyormuş. Oğlum olmadığı için bilemiycem ama çok sık aldığımız da söylenemez doğru. Bu da bizim son zamanlarda en kıymetlimiz. Barbie Chelsea Kulüp Evi. Bununla 1 saat vakit geçirebiliyoruz. Ben de anı yakaladım.  






Oyunun sonunda çok yorulmuş, bu halde buldum. 


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages - Menu

Popular Posts

Mothers hold their children's hands for a short while, but their hearts forever...