Salı, Ekim 20, 2015

Ev Yapımı Granola


Okul açıldı açılacak, başladık başlayacağız derken. İlk günler atlatıldı. Ödev kavramı hayatımıza girdi. Öğretmenimiz yoğun ödev vermiyor ve bizde olanı hakkıyla, sıkılmadan yapabiliyoruz.
En büyük korkum el yazısıydı fakat nasıl görürsen ona alışıyorsun ilkesinden yola çıkarak. Okul ağırlıklı olmak üzere bu işi kıvırdı diyebilirim. Bir gün öncesiyle bir gün sonrası bile ilerleme görülüyor. Umarım sorunsuz başladığımız bu öğrenim yolculuğu, aynı hızda devam eder.

Okulda öğlen yemekhanede yemek yiyorlar fakat arada acıkırsa diye meyve veya kuruyemiş tarzı şeyler koyuyorum çantasına. Hazır paketli gıda koymak istemediğim için başka ne yapabilirim diye düşünürken ve tamamen kendi tatlı krizlerimi bastırmak için aklıma granola yapmak geldi.

 Nedir bu granola?

Kendisi tahıl, bal, pekmez ve meyve karışımı atıştırmalıklar. İçine konulacak malzemeler ise tamamen size kalmış, çok çeşitlendirilebileceği gibi evde olanları değerlendirmek adına da sadeleştirilebilinir.

Benim bugün denediğim tamamen evde olanlarla yapıldı. İlk denememe rağmen çok da lezzetli oldu. İster çayın yanına koyun, ister kahvaltıda sütle yoğurtla karıştırıp yiyin, isterseniz her yere yanınızda götürün ya da çocuğunuz için güzel bir beslenme ara öğünü yapın. Size kalmış. Tarif ne diyecek olursanız benimki tamamen atmasyon ve doğaçlama zaten bunun belirli bir tarifi yok dediğim gibi sizin sevdiğiniz şeylerle neyle neyi yakıştırdığınıza kalmış.

Benim Granola Tarifim

3-4 kaşık yulaf kepeği
1 küçük muz
1 elma
Kurutulmuş yaban mersini
50gr kadar bitter çikolata
Bol tarçın

Yaban Mersini,muz ve bitter çikolata koyduğum için yeterince tatlı olacağını düşündüğümden ekstra bal ya da pekmez ilave etmedim. Evde varsa iç badem, fındık,ay çekirdeği, ceviz eklerseniz çok yakışır. Ayrıca zencefil koymayı unuttum. Siz onu da ekleyin :)

Bunların hepsini rondoya atıp bulamaç olana kadar döndürdüm. Daha sonra yağlı kağıt serdiğim fırın tepsisine kaşık yardımıyla yaydım. Toplam 15-20 dk yeterli ilk 10 dk dan sonra fırını açıp biraz karıştırdım. Bir 10 dk daha pişirdim ve çıkardım. Soğumaya bıraktım. Soğuduktan sonra ince dilimler halinde kestim. Fırından çıktığında yumuşak oluyor fakat soğudukça kıtırlaşıyor. Benim tarifimde muz olduğu için tam kıtır kıtır olmadı. Benimki kıtır kıtır olsun diyorsanız muz koymayın.

Genelde benim kızım böyle karışık şeyler yemez ama bunu beğendi. Sanırım ben daha bir çok şeklini denerim bunun. Size de tavsiye ederim.




4 yorum:

Gozde dedi ki...

Çok güzel görünüyor. llerinize sağlık.

Makeupbyfun dedi ki...

Teşekkür ederim :)

Keşke Gerçek Olsa dedi ki...

El yazısı konusunda çok haklısın , nasıl öğrenilirse en kolayı o oluveriyor. Can 5. sınıfta , bu sene zorunlu değil el yazısı oğlum şunları düz yaz hem daha rahat hem okunabilir diyorum hayır böyle daha kolay diyor.
Granola seven çocugun varsa ne kadar şanslısın Füsun'cum :D
Sevgiler,

Makeupbyfun dedi ki...

Bazısı da zor bekliyormuş 5. sınıfı. Başlar başlamaz düz yazı. Çocukla alakalı bir durum bu bence :) Şimdilik sevdi bakalım değişmezse çok iyi bir alternatif olucak bizim için.
Sevgi benden...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages - Menu

Popular Posts

Mothers hold their children's hands for a short while, but their hearts forever...