Pazartesi, Eylül 15, 2014

"Anasınıfı" Start ı Verildi!



Nisan yaklaşık 2.5 yaşından beri çeşitli anaokullarına gitti. Bu sene 1. sınıfta kaydı çıkmasına rağmen 66 aylık göndermek istemediğim için bir dilekçeyle "anasınıfı"na yazdırdım. Seneye ilkokula başlayacak o yüzden başlayacağı okulun anasınıfına gitmesi hem okula alışması için hem de seneye öğretmen seçimi yapabilmemiz için daha isabetli olacaktı. Sonuçtan şimdilik memnunum.
Devlet okulu anaokulu tecrübem ilk defa bu sene oldu. İki sınıf var 20 şer kişilik. İlkokul kısmından tamamen bağımsız. Girişleri, çıkışları, tuvaletleri, yemekhaneleri, bahçeleri hepsi ayrı.
Geçen hafta 1 er saatlik oryantasyon yaptılar. Hem öğretmeni tanıdılar hem de arkadaşlarını. Kırtasiyelerini tamamlayıp, dolaplarına yerleştirdik. Genel bir toplantı yaptılar. Ben açıkcası bu kadar sistematik olucağını tahmin etmiyordum ama iki öğretmeninde okulda eski olmaları bunun olumlu sebebi diye düşünüyorum. Öğlen sıcak yemek yiyecek olmaları da ayrı güzel. 9:00 13:45 arası olması tek dezavantajı. Allahtan anneannemiz yakın. İmdadımıza yetişiyor.
İlk anda öğretmene ısındığı için zevkle, heyecanla ve istekle gidiyor. Umarım hep öyle olur. Öğrenim hayatı için ön adımı attık. Bundan sonrası başarılı, mutlu ve eğlenceli olsun.
Bütün okula başlayan miniklere ve ailelerine güzel bir yıl olsun.



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages - Menu

Popular Posts

Mothers hold their children's hands for a short while, but their hearts forever...