Cumartesi, Eylül 20, 2014

Çocuk Dostu Güzellik Merkezi

Daha önce de Etre Belle Güzellik Merkezine yolumuz düşmüştü. Merkezin sahibesi Nursen Hanım bizleri çok memnun etmişti. Tekrar yolumuz düştü ve bu sefer Les Naturelles  in ürünlerini denemeye gittik. Les Naturelles 1978 yılından beri İsviçre kadınlarının güzellik sırrı ve artık Türkiye'de.
Les Naturelles'in Kozmetik ve Güzellik Danışmanı İdil Hanım önce bir cilt analizi yaptı. Cildimde kılcal damar çatlamaları olduğunu söyledi. Bunu daha önce de söyleyenler olmuştu ama ne yapmam gerektiği konusunda bilgilendirilmemiştim. Hatta bunun bir adı olduğunu bile bilmiyordum. İdil Hanım sayesinde öğrendim. Bunun adı Kuperoz muş.

Kuperoz nedir? Açık renk ve hassas cilde sahip olanlar, sık sık yanaklar, alın, burun ve elmacık kemikleri üzerindeki kızarıklıklardan yakınırlar.
Kılcal damarların genişlemesi, aşırı miktarda kanın geçişine neden olur. Yarım saat kadar sonra kaybolacak kızarıklıklar ortaya çıkar. Bu genişleme kalıcı olduğu zaman, kuprozdan söz edilir. Bu durum, kılcal damarlarda kontrol altına alınması gereken bir hassasiyet olduğu anlamına gelir."

Kuperoz sorunu olanlar At Kestanesi ve Gotu Kola ekstresi içeren kremler kullanmalıymış ve peeling için de hassas ciltler için olan, yüzden silgi gibi çıkan peelingler tercih edilmeliymiş. Aksi takdirde granüllü olan peelingler Kılcal Damar çatlamasını tetikleyebilirmiş.

Önce cildim temizlendi. Gommage adı verilen ürünle peeling yapıldı. Ardından At Kestanesi ve Gotu Kola ekstresi içeren bir maske yapıldı ve yine aynı özleri içeren krem sürüldü. Göz Çevresi içinde Aktivatör Komplex denilen bir serum uygulandı. Sonuç ışıl ışıl parlayan bir cilt. 

Ayrıca Nursen Hanım mekanında bence annelerin sırf bu nedenle bile oraya gitmesine neden olabilecek bir köşe yapmış. Küçük masası, tabureleri ve oyuncaklarıyla minikleri oyalamaya yetiyor.
Çocuğum var bakım yaptıramıyorum. Maniküre, pediküre bile gidemiyorum diyorsanız bir uğrayın derim. Benden söylemesi :)













Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages - Menu

Popular Posts

Mothers hold their children's hands for a short while, but their hearts forever...