Pazartesi, Eylül 29, 2014

Ayşegül Ekti ile Feng Shui Sohbeti



Feng Shui kimine göre safsata, kimine göre inanç,kimine göre bir felsefe olarak görülse de Feng "Rüzgar" Shui "Su" anlamına gelen, doğada var olan yaşam enerjisini yaşanılan mekanlarda harekete geçirme yöntemlerini gösteren eski bir Çin öğretisidir.
Zaten merakım olan bu konuda sohbet etmek için cuma günü Tavsiye Evine davetliydim. Dharma İstanbul'un Kurucusu olan Ayşegül Ekti bu konuda bizleri bilgilendirdi.
Öncelikle her yılın bir sembolü var ve o yılın ne yılı olduğunu bilmek gerekiyor ve o yıla göre her yaşam alanına ait yönlere göre aşk, bereket, şans gibi köşeler belirleniyor ve yıkıcı,yapıcı etkilere göre de uygun objeler kullanılarak enerjilerden maksimum fayda sağlanılıyor.
Aklımda kalanlardan en önemlisi yatak odalarında ayna olmaması gerektiği varsa da yatağa bakmaması gerekiyor çünkü ayna var olanı arttırma, büyütme enerjisine sahip, dolayısıyla çok eşliliği getiriyor aman dikkat! Eğer aynanız varsa akşamları üstünü bir örtüyle kapatabilirsiniz. Ayrıca yatak odanızın sağ köşesi aşk köşesi olup, bu köşeye size iyi gelen kırmızı, pembe ve beyaz tonlarında ve çift olmak kaydıyla objeler koyabilirsiniz.
Sokak kapısının tam karşısına ayna koyanlar kaldırın onu ordan :) Ayna kapıdan giren kişinin negatifliğini çoğalttığı gibi iyi enerjilerinde yansıyıp kapıdan çıkıp gitmesine sebep oluyor.
Mümkünse kapıya paralel, yan duvarına asın aynanızı.
Evde mutlaka kuru değil, canlı çiçek olsun. Kuru, yapay olan çiçekler iyi gelmiyor.
Salonda astığınız aynaların hangi duvarda olduğu çok önemli. O duvarın arkasına neresi denk geliyorsa orasının enerjisini yansıtıyor. Mesela arkası mutfaksa siz sürekli yemek yemeği isteği ile doluyorsunuz. Ya da o duvarın arkasında hasta, huzursuz, mutsuz bir yaşam varsa onu içeri çekiyorsunuz.
Salonda eşyalar çok düzgün durmamalı. Yürürken S çizerek hareket edebilmelisiniz ki enerji dolaşsın. Ayrıca keskin köşeli mobilyalardan uzak durmak gerekiyor. Ortam öyleyse de yuvarlak objelerle, yastıklarla yumuşatmak mümkün.
Yatak odalarında ölen insanların resimlerini tutmamak gerekiyor. Feng Shui yaşam enerjisinden ibaret. Ölüm enerjisini evimize çekmiyoruz.
Herkesin doğum tarihine göre bir Çin Burcu ve elementi var. Bunları bilmek ve bütün bilgileri onunla harmanlamak gerekiyor.
Bunlar çok kısaca aklımda kalan bilgiler. Sizlerle paylaşmak istedim ama bu çok derin, zevkli ve bir o kadar da huzurlu bir öğreti. Merakınız varsa kıyısından köşesinden başlayın, faydasını görüp, devamını getirmek isteyeceksiniz benden söylemesi.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages - Menu

Popular Posts

Mothers hold their children's hands for a short while, but their hearts forever...